Pages

Wednesday, December 8, 2010

New facebook (mukabuku baru)

        facebook kini sudah berubah. facebook cuba membuat pembaharuan pada profile page. banyak jugak pembaharuan yang aku tengok dalam beberapa tahun ne. pembaharuan facebook beberapa tahun yang lepas lebih tertumpu kepada main page. kini mereka cuba membuat pembaikan pada profile page. mungkin mereka mahukan profile page yang lebih elegan? di bawah merupakan contoh profile facebook yang baru. 
klik untuk tumbesaran


aku juga sempat menemuramah beberepa pengguna facebook yang menggunakan profile page yang baru.

K bukan nama sebenar : saya suka profile page baru ne. lebih elegan, cantik, wow, dan macam2 lagi la. tapi ada satu yang saya tak puas hati. anak saya tak approve lagi friend request saya. nak masuk 2 bulan dah.

M bukan nama sebenar : aku benci profile baru. lepas aku tukar aku ingat nak beritahu kawan2. tapi dekat satu jam aku cari macam mana nak post status baru. arghhhh.

sebenarnya ada ramai lagi yang aku temu ramah tapi tak boleh letak kat sini sebab2 peggunaan bahasa yang tak sesuai. kalau anda ingin lihat introduction profile page baru ne boleh klik di sini.

p/s : walau berubah macam mana pun rupa facebook, profile aku tetap mantain sebab ada profile picture yang hebat. perghhh

6 comments:

  1. dah gune muka buku yang baru ni.. :)

    ReplyDelete
  2. ramai comment negatif dari positif pasal FB new profile nih
    tak ramai yang suka sbb x friendly
    MY RECENT POST : JAPAN MAID CAFE a.k.a Cosplay Restaurant

    ReplyDelete
  3. Cik Fia : masih menggunakan muka buku yang lama. sayang nak buang muka buku lama. :)

    .::: Princess MOMOY :::. : ramai jugak kawan muka buku yang komplen kat status dyeorang tentang profile page baru ne.

    ReplyDelete
  4. muka buku baru tak cantik la. sekali tukar tak ley back to old:)

    ReplyDelete
  5. salam, memang ada perubahan berbanding mula2 join fb!

    ReplyDelete
  6. the daten : dengar kalau nak tukar balik yang lama kena deactivate akaun.

    teratai : memang banyak perubahan. dari dalam hingga luar.

    ReplyDelete