Pages

Tuesday, December 28, 2010

Doa Pembuka 12 Pintu

Doa ini sy dapat dr Dr.Fadzilah Kamsah dari ceramah beliau. Doa ini boleh diamalkan selalu, terutama selepas selesai solat. Menurut beliau, doa ini diberikan kepada seorang lelaki yg sukar mncari jodoh dan selepas mngamalkan doa ini, lelaki tersebut jumpa kembali Dr. Fadzilah Kamsah, utk mengucapkan terima kasih sebab dia dah jumpa perempuan untuk dijadikan isteri.


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Ya Allah, bukakanlah bagiku pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesihatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu-pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga. Wahai Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. amin..

sesungguhnya doa senjata umat Islam, dan Allah itu Maha Mendengar =)

Saturday, December 25, 2010

happy with my life


yes, i'm happy with my life. even deep down my heart, the feeling doesn't seem so good. say Alhamdulillah for whatever has been presented to us, whether it is good or bad. have faith in Allah that He will bring us through this. well i asked Allah for making me strong, and i believe this is how He plans. say Alhamdulillah =)

Thursday, December 23, 2010

Doa mengelak fitnah Dajjal

 "Allahummah inni a'udhu bika min 'adhabil Qabri, wa min 'adhabi-naar, wa min fitnatil mahya wa-lmamat, wa min fitnatil masih ad-dajjal

(O Allah! I seek refuge with you from the punishment in the grave and from the punishment in the Hell fire and from the afflictions of life and death, and the afflictions of Al-Masih Ad-Dajjal."

moga kita semua dijauhkan dari fitnah dajjal. insyaAllah. amin 

Muslim narrated that Abu Hurayrah (may Allaah be pleased with him) said: “The Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) said: ‘When any one of you says Tashahhud, let him seek refuge with Allaah from four things, and say: “Allaahumma inni a’oodhi bika min ‘adhaab jahannam wa min ‘adhaab al-qabri wa min fitnat il-mahyaa wa’l-mamaat wa min sharri fitnat al-maseeh al-dajjaal (O Allaah, I seek refuge with You from the torment of Hell, from the torment of the grave, from the trials of life and death, and from the evil of the fitnah of the Dajjaal).”’” (Narrated by Muslim, no. 924)

Tuesday, December 21, 2010

Cerita ini agak m'nyeramkan...b'sedia lah..

bagaimanakah perasaan anda bila bace tajuk ni?? hihi. mari bace kisah yg amat m'nyeramkan.

waktu tu bekalan makanan sy kt kolej sudah nazak dimamah usia dan masa tu jugaklah exam dah nak dekat. xpasti pulak trial exam atau sem exam. oleh sebab sy jarang makan sarapan dekat dewan selera, bekalan makanan yg kian nazak tu t'paksa juga di"refill". sebab sebelum ke kelas, sy makan nestum tu. lagi² bila nak exam, sarapan itu amat² penting.

Monday, December 20, 2010

sy terasa ohh... =(

sy terasa... sy terasa sedih. seolah² disisih.. mgkin ada org cakap "alah, tu pn nak terasa...benda kecik je pn". ye itu kamu, bukan sy. pmpuan ni kadang² walau nmpak die tabah, tp dalam tu... entah kamu boleh tabah mcm die atau kamu lg teruk dari die. ok lah, straight to the point, knpe sy terasa...

terasa sebab ... sebab.... sebab dijadikan cerita sy xdijemput ke majlis pkahwinan adik si fulan. si fulan ni tentulah kawan sy. kawan sekolah menengah... actually dari tadika lagi. n adk die pn tadika sama sy. - tu pun kalau die ingat =.="

berita ni pun tahu dari fb.. tu pun sy scroll down baca status² si fulan ni. tup² esok dah nak menikah adik die. sy pun dengan terkejutnya terus chat, tanya kawan yg lain ttg berita yg gembira tu. kawan tu cakap "eh, xkne jemput ke? die tag kat fb" . sy cakaplah... "xkne pun..." . terpinga² terkial² bukak photo..mencari gambar.. kot² ditag.. namun hampa.. - sedih x?

pastu, ingatkan xnak lah terasa², sy pun komen album die...album adik die akad nikah.. dan sy xtahu pula esoknye, baru kenduri. knape susah sangat nak inform sy kalau lah die t'lupa tag, walaupun niat nak jemput, kan boleh bgtau masa sy komen album tu.. "esok ada kenduri, jemputlah'' - ok, itu angan² saja yg die jemput sy..

dan hari ni sy pun tengok lah album kenduri pulak. ramai kawan dari sek. menengah ada di situ.. termasuk sek. rendah. udahlah reunion class sek. rendah sy tak dijemput, pastu kenduri pun sama... apakah nasib ku.. ku ingat kawan sampai ke tua, namun hampa di tengah jalan.. betul lah kata orang , kawan tak semestinya sahabat...

nape xda resepi untuk 1cupcake, 1cookies, 1potong kek etc...?

yaa..malam ni sebenarnya pagi dah, otak ini tiba² ketandusan cinta idea untuk buat entry baru. kadar visitor semakin m'bimbangkan dan kritikal. blog ku semakin nazak dimamah usia akibat masalah global ini... dan tiba² jugak lah naluri buas kewanitaan ini m'buak² nak... buat cupcake!! yay!!

Sodap jo den nengok ha


dengan semangat nya, sy pn m'cari resepi di kedai internet namun hampa (ini bukan bahasa utagha "hampa")... otakku trauma sebaik scroll ke bawah melihat bilangan cupcake yg akan dihidang : 30 cupcake : :

tangan mula m'gigil tak m'nentu...ok sy da stat merepek. sebenanye trauma tengok banyak sangat hidangan, sebab sy penah buat kek batik dan dibuang begitu saja, 

oo oo gardenia..enak dimakan begitu saja (lagu gardenia)

ok, sy nak cakap "begitu saja" tu cam lagu gardenia..hoho

oleh itu, sy pun t'pikir..kenapa, mengapa, tak da resepi utk satu cupcake.. supaya sy tak trauma lagi nak buat resepi baru..

p/s: sape² ada resepi cupcake dalam bilangan yg sikit, tolonglah share okies =)

Saturday, December 18, 2010

Saya Gay, Saya Ok -

       kalau lah aku cakap aku gay apa yang orang lain akan rasa. haha. ada banyak kemungkinan. mesti kalau aku jalan2 orang akan tenung je aku. dari mula aku keluar dari pintu kereta sampai aku masuk pintu kereta  semula. boleh jadi femes aku dengan macam ne. tak perlu nak jadi artis susah2. cuma cakap ayat tu je. hebat. haha. orang yang tenung aku tu pun mseti ada dua maksud. kalau yang tenung tajam dan muka masam je tu tanda tak baik. paling lembut yang aku akan kena dari orang yang macam tu mesti kena salam dan tanya aku ke yang buat pengakuan tu. haha. lembut kan. paling keras mungkin aku akan dipukul disertai dengan cacian. 2 in 1.


nak cakap dengan robot x?

bende ni sangat seronok ok. kamu boleh bercakap dengan robot yang sangat susah nak mengaku dia robot. haha. mari tengok apa yang saya cakap dengan die. yang warna hitam itu saya, yang warna biru tu cleverbot. robot ni cakap melayu. nak tengok? hahha..

Friday, December 17, 2010

Kami di tag Azza

senarai list huruf A sampai Z dalam buku cetakan twometwo edisi pertama
*ditag oleh Azza
kenali sape yg jawab berdasarkan nick E dan F. =)

E:a - ayam
ayam kfc yang dulunya menjadi bekalan di kala kelaparan kini sudah tiada


Thursday, December 16, 2010

Ada orang menangis baca Al - Fatihah!

MashaAllah, tadi dengar kat paltalk room, ada lah beberapa brothers membaca Al-quran. untuk test bacaan. betul ke x bacaan mereka. dalam room tu jugak ada beberapa revert ( muallaf ) baru. Room ni ada orang dari seluruh pelusuk dunia, bagi yg ada paltalk tu mungkin faham.

Wednesday, December 15, 2010

Aku benci dia

            ya. aku benci tunang aku. kenapa? tak percaya? aku pun tak tau kenapa aku benci tunang aku. yang aku tau aku benci tunang aku dari dulu, sekarang dan sampai bila2. yelah. siapa yang tak benci kan dengan tunang sendiri. makin aku tengok tunang aku makin aku benci. dan sebab tu aku nak tengok je tunang aku sebab dapat buat aku makin benci kat dia. kadang2 aku terfikir kenapa aku benci sangat kat tunang aku. mungkin ne antara sebab2nye.


antaranya:

Tuesday, December 14, 2010

Selawat sebelum berdoa ok?

Haa, bagi yg baru baca ttg ni, mai cek nak habaq kat ampa =)



Sebelum berdoa apa² hajat, kita mesti memuji² Allah serta memberi salam ke atas junjungan Nabi Muhammad s.a.w…

Hadis kata apa? Haa.. nie dia

Monday, December 13, 2010

Mata mana kamu guna? test mata.

ok, dulu² masa blaja kat mrsm langkawi, ada lah cikgu fizik ni cakap. sebenarnya kita xguna dua bijik mata. hanya 1 je. ni time santai² dalam class die, memandangkan time tu sume tengah separuh khayal (mengantuk).

macam mne nak tau mata mne kita guna?? 

ok, jom test. tapi test ni korang kena ada bahan² nye

Saturday, December 11, 2010

Helpful tips ( tips berguna- mcm mana mau follower ramai)

tips berkopi

  
         alhamdulillah follower blog aku semakin ramai. aku pun tak sangka sebab baru buat blog ne dalam beberapa hari yang lepas. aku tau aku karang ayat bahasa melayu aku tunggang terbalik. macam budak darjah satu pun ada tapi up sikit dari budak 6 tahun. ok lah kan. haha. dalam beberapa hari ne aku cuba buat formula untuk cepat ada follower. siang malam aku fikir. mandi tak basah sebab tak ada air hari tu, makan tak kenyang sebab dua tiga hari ne padi tak ada hasil, tidur tak lena sebab tiap2 malam ada je dengar bunyi dari anak2 muda berpesta muda mudi, sebenarnya aku tak kisah sangat diaorang nak buat bising. buatlah aku tak marah pun kalau tak kacau tidur aku. tapi kalau dah kacau tidur aku ne kira macam dah mencabul masa tidur aku. aku boleh saman bawah kanun keseksaan seksyen 17 lepas tu belok kiri. padan muka. haha. setelah membuat bebrapa eksperimen di sini aku sertakan formula2 untuk cepat dapat follower.

langkah langkah:

Friday, December 10, 2010

Kelebihan Buah Delima yang PATUT anda tahu demi kesihatan badan =)



Dalam English: pomegranate
Disebabkan E tiba² buat entry buah delima, dan sebagai bakal mengkaji tumbuh²an (insyaAllah) , saya pun nak join jugak. Hehe.
Ok, mari baca ini.

Pomegranatephone ( telefon buah delima )

     bila aku search google perkataan tu yang keluar hanyalah buah.yang berwarna merah ne. sebenarnya aku pun tak tahu makna pomegranate ne dalam bahasa melayu. lepas aku menggunakan kamus dwi bahasa oxford edisi yang ke 3 baru aku tau pomegranate tu maknanya buah delima. anda tau ke? aku pernah jugak makan buah ne tapi masa aku kecik2 dulu. rasa buah ne pun aku dah tak ingat. macam durian ke rasanya? manggis ke? tapi apa yang aku pasti buah tu rasa buah delima. betul kan?

pomegranate atau bahasa melayunya buah delima



Thursday, December 9, 2010

Ujian Otak Lelaki dan Perempuan =)

Tadi gi try test ni. best jugak. - By F

ni adalah ujian masa yang ringkas, cuma lakukan dan jangan cuba menipu
diri anda sendiri



Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah dalam masa 15 saat:


FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


dah selesai?
Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai mengira!




















QWOP ( hidup seorang pelari pecut )

       apa QWOP ne? mesti korang semua nak tau kan. aku pun baru tau tentang game ne. tengah2 berehat di petang hari aku terdengar kawan2 aku cakap tentang game ne. memang 'menarik'. ok QWOP ne sebenarnya game lari 100m. anda akan mengawal seorang pelari pecut dan anda hanya perlu membuat dia berlari sehinga sampai ke garisan penamat. sudah dengar penjelasannya kan. mudah kan? hanya perlu buat dia berlari 100m. tak perlu bunuh hantu, tak perlu tanam pokok labu, tak perlu kumpul duit. tak perlu semua tu. hanya perlu buat dia lari. simple.


QWOP


cara2 untuk mengawal:

Wednesday, December 8, 2010

BlogLarian berlari2 menyihatkan badan




         

           malam2 ne tengah aku berjalan2 di blog aku ternampak iklan ne kat BlogLarian. menarik. so aku pun join. hehe.

slogan
saya suka berblogwalking kerana dapat mengeluarkan peluh dan secara tidak langsung dapat menyihatkan badan sambil meningkatkan traffic.

tag
kal
fathiq
mamu

antara syarat2:

New facebook (mukabuku baru)

        facebook kini sudah berubah. facebook cuba membuat pembaharuan pada profile page. banyak jugak pembaharuan yang aku tengok dalam beberapa tahun ne. pembaharuan facebook beberapa tahun yang lepas lebih tertumpu kepada main page. kini mereka cuba membuat pembaikan pada profile page. mungkin mereka mahukan profile page yang lebih elegan? di bawah merupakan contoh profile facebook yang baru. 
klik untuk tumbesaran


You Are A Pervert

Satu lagi video dari davedays yg sangat kelakar. Bagi yg suka cuci mata, Mr Dave cakap "You Are A Pervert" LOL. 
Video's title -- OMG! This girl is sooo hot!




p/s: take note on his pervert face. Hahaha

Tuesday, December 7, 2010

Kelajuan website anda?

    malam yang sunyi macam ne seperti biasa aku tengok apa yang menarik kat blog. dan aku terjumpa laman web ne. menarik jugak. kita boleh tau berapa berat website kita dan measure berapa lama untuk buka sesebuah website.



langkah2:

Monday, December 6, 2010

Hijrah dari bid'ah

Salam Maal Hijrah 1432.

Ok, tadi tengok² facebook, tiba² ada orang buat status :

Syaitan berkata “Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun” 

and bila tanya reference, check link, tak jumpa hadis sahih yang sebut tentang perkara tu. Ok, bila dah tau tak ada nas² sahih, tu dinamakan bid'ah. Dan amalan bid'ah akan tertolak secara automatik. ingat ye.

bila fikir balik, kalau dengan baca doa ni saja, dosa² sume dihapuskan, senang lah ye. kumpul dosa, pastu akhir tahun baca doa ni. bersih balik. 

Kalau korang tanya orang muslim kat Tunisia, North Africa, dorang pun tak pernah dengar doa awal dan akhir tahun ni. Tak ada specific doa actually, tapi digalakkan berdoa untuk tahun baru. Supaya menjadi Muslim yang lebih baik dan dipelihara iman sepanjang tahun tersebut. dengan syarat, IKHLAS. InsyaAllah dimakbulkan.

Ada yang berpuasa awal dan akhir tahun? yelah permulaan tahun baru. disambut dengan majlis² tertentu... itu juga bid'ah. Niat itu salah. Muharram digalakkan berpuasa, tapi tak ada pegkhususan untuk berpuasa pada awal dan akhir tahun.
                                                                        

Doa tetapkan hati dalam Islam

Iman kita ada pasang surut. Kadang² bila rajin buat amal ibadat, sedekah, perkara baik, tu tanda iman kita makin kuat. Bila kita buat perkara maksiat, dosa, tu tanda iman kita makin lemah. Bahaya bila iman makin lemah ni sebab boleh ada titik hitam kat hati kita, sampai cahaya hidayah Allah susah nak tembus.

Surah 'Ali-Imran, ayat 8



Masa iman kuat ni, digalakkan berdoa apa² hajat hati, sebab lebih dimakbulkan Allah. insyaAllah =)

Skin kitar semula

     setelah penat dan pening melihat skin yang banyak akhirnya aku dan dia memilih skin ne. warna hijau woooo. ada fakta untuk warna hijau ne. aku pernah terbaca bila kita bangun pagi dan tengok satu tanah lapang yang berwarna hijau dapat menenangkan mata kita sekali gus memperbaiki penglihatan kita. aku teringin jugak ada rumah yang ada tanah lapang. bangun2 pagi je dapat tengok pemandangan warna hijau . bes woooo.

motif skin ne pun menarik. tentang recycle. dari sekolah rendah aku didedahkan dengan recycle ne. makcik depan rumah aku pun tau. tapi aku rasa sesetengah je yang buat. plastik memakan masa beribu2 tahun bahkan berjuta2 tahun untuk degrade. mau sampai ke anak cucu punya anak cucu cicit pun belum tentu plastik tu degrade sepenuhnya. huh. sebab tu recycle ne penting. bawah ne merupakan logo recycle yg ensem. hehe.



p/s : skin ne simple, menarik dan aku ne memang seorang yang prihatin terhadap alam sekitar. perghhh

Sunday, December 5, 2010

Nak awet muda


Masa kat kolej dulu, tengah relax² dari tension study, tiba² rumate ku cakap satu petua untuk jadi awet muda.
Masa tu rumateku ni sakit, dia baru balik dari klinik. Ikuti dialog kami ---- 
I - rumate, F - saya

I : F, nak tau tak tadi saya jumpa mak cik ni. Kat klinik.
Tiba² dia tanya " adik nampak mak cik umur berapa? " kat saya.

F : apa awak jawab?? ( dengan nada tak sabar² )


How to train your dragon ( lagu mana mau ajaq naga hampa )


    siapa yang belum tengok cerita ne memang kena tengok. pertama sebab cerita ne menggunakan teknologi 3D. aku memang dari dulu memang obses dengan kartun 3D ne. sampai obses tu. perghhhh. tapi bukan macam dipanah cinta. kalau dipanah cinta tu lain rasanya. hehe.


Burstday



Happy Birthday to u E!!
May Allah grant you a good health, prosperity, and a happy life here and afterlife insyaAllah. ameen





Anyway, i gave you a birthday card already okayyyy. =)
we will eat some cakes together soon... or maybe another 6 years? oh Lord =.="
Have fun !!

Saturday, December 4, 2010

Doa supaya sabar

Doa untuk memberi kekuatan melawan api kemarahan, sekaligus meningkatkan had meter kesabaran seseorang. 

Volume 8, Book 73, Number 135:
Narrated Abu Huraira:
Allah's Apostle said, "The strong is not the one who overcomes the people by his strength, but the strong is the one who controls himself while in anger." 

Saya memang baran, tapi bila amalkan doa ni lepas solat, Alhamdulillah boleh control sikit marah itu. Walaupun bukan secara drastik, tapi ok la. Hehe
Suratul Baqarah, ayat 250.




Selain sabar, ayat ini juga memperkuatkan akidah seseorang, untuk terus berjihad di jalan Allah, insyaAllah. =)

p/s: penting kawal marah ni, sebab boleh bawa banyak masalah kat orang. sorry E =)

Internet



       siapa yang tak tau internet tu apa. aku rasa semua orang tau. makcik depan rumah aku pun tau. aku rasa je lah. haha. tu yang buat aku berfikir macam mana orang berkomunikasi jarak jauh. pernah jugak aku fikir orang dulu kalau nak hantar surat guna burung ke.tapi kalau burung tu kena panah tengah2 jalan. alamatnya memang penerima tu berjanggut tak pun ada cucu pun belum tentu sampai. huh.


Friday, December 3, 2010

Sumpah sumpah

I had watched this one episode about chameleon in tv. A documentary about the life cycle of chameleon. I find it quite interesting even though I enjoyed every episode of this tv programme.



Maybe bcoz of its ability to change its body colour under certain circumstances makes me amazed. This unique creature is easily stressed and spots will appear on its body as the result. The more stress it feels, the merrier the spots are. Rofl. This will make it looks darker until it turns into grey/black chameleon.

Chameleon can feels so stressed out when there is another chameleon on the same plant. The owner will climb as high as it can to avoid the rival at the bottom of the plant.  Yes, chameleon loves to be in solitary. (sounds like me lol). While for the males, they will turn into black when they are fighting to take over/ defend their territory.

Doa untuk pasangan

Doa yang bermanfaat dari Ustazah Siti Bahiyah dalam Semanis Kurma. Surah Al- Imran, ayat 31.




Doa ini dibaca untuk bagi pasangan kita sayang kat kita. insyaAllah. boleh dibaca sambil² kacau gulai / sup / dodol bubur dan sebagainya sebelum dihidangkan kat suami tercinta. atau selepas solat. atau masa buat air untuk suami. bila² sahaja. para suami juga boleh membaca untuk isteri. moga cinta yang dibina sentiasa mekar bersama rahmat Allah. insyaAllah =)
By F

Thursday, December 2, 2010

Macam mana rupa salji??

Ha, nak tau salji tu camne?? bagi yg tak pernah merasainya, di sini ada simple video clip bagaimana rupa salji yg jatuh dari langit dunia.

video

E cakap sejuk gila sangat², pas rekod terus masuk dalam selimut. hoho~ maklumla salji terbentuk di bawah paras beku...
By F

Falling snow video

This is a simple video clip about early falling snow in st. petersburg, russia. sent by E, but uploaded by F. heh3. ah maybe he is too shy to upload it. well who knows =)

video

it was still an autumn season, but yeah, snowing is still inevitable for upper² hemisphere even though it wasn't the time yet, especially in russia, i guess. ohh maybe, because of the global warming is getting more dreadful recently... or should i say, a decade ago?
Anyways, enjoyy!!
p/s: i like the colour of the tree's leaves. fascinating =) - By F

Wednesday, December 1, 2010

Blog


   blog. setiap orang ada blog. saya pun ada blog juga. macam karangan darjah 1 aku. haha. aku rasa tak semua orang tau blog tu apa. kalau aku tanya makcik depan rumah aku paling tepat dia jawab blog yang dibuat dari batu bata. kalau dia jawab macam tu terpaksalah aku ajar makcik tu buat blog dia sendiri. mana lah tau nanti dia boleh jadi lagi hebat dari blog2 yang ada. perghhh. harapan tinggi.


Saya suka lukis

Ok, saya memang suka mewarna. lagi² water colour. so, ni sedikit sebanyak the drawings that i've made so far.


this drawing was made in 2008, sebelum masuk kolej


yang ini pun


Save da world



Ya, saya seorang pencinta alam. saya sayang haiwan² yg ada kat dunia ni walaupun takut belalang dan pokok². mereka tak bersalah namun dianiaya hebat oleh manusia. apa salah mereka?? apa salah mereka??  dramatic pulak.  ahhh, so pity for them. kalau la saya diberi submachine gun atau riffle, dah lama dah saya tembak² orang yg jahat terlampau ni macam dalam game counter strike atau call of duty. sakit aty betul. haishh...

dulu² masa form one or form two, ada la tengok berita kat tv, askar kat China or Korea (xpasti) ikat tangan dan kaki sekor anjing kat dua tiang. pastu setiap askar ada pisau tangan dan siat² kulit anjing tu hidup². anjing tu menyalak² tahan sakit. ohh sangat tragis... saya ingat lagi walaupun dah 7-6 tahun berlalu. dan saya pasti, masih banyak lagi animal abuse di serata dunia ni yg tak di reveal kepada kita.


sebab tu korang ley nampak banner WWF (World Wildlife Fund but now they change to World Wide Fund For Nature to fit their objective which is more broad and not only for wild life) kat blog ni. saya join club ni agar dapat contribute as much as i can (actually letak banner je pn rofl). anyways, mesej yg nak saya highlight kn ialah, AYUHLAH SELAMATKAN BUMI KITA. kita tak rugi pun, malah dalam hadis,


Ad Deen

'Warna-warni Disebalik Solat Awal Waktu'


Setiap peralihan waktu solat

Sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini

Yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam..


Waktu SUBUH
Alam berada dalam spektrum bewarna biru muda

Yang bersamaan dengan frekuensi tiroid

Yang mempengaruhi sistem metabolisme tubuh



Jadi warna biru muda atau waktu Subuh

Mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar atau rezeki dan komunikasi.

Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya

Ataupun terlewat secara berulang-ulang kali

Lama-kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki



Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda

Tidak dapat diserap oleh tiroid

Yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (jaga daripada tidur).



Di sini juga dapat kita cungkil

Akan rahsia diperintahkan solat di awal waktu.

Bermulanya saja azan Subuh,

Tenaga alam pada tahap itu berada pada tahap yang optimum

Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh Melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud.



Jadi mereka yang terlewat Subuhnya

Sebenarnya sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.





Waktu ZUHUR

Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha)

Dan kemudiannya warna kuning

Menandakan masuknya waktu Zuhur



Frekuensi warna pada waktu ini

Bersamaan dengan frekuensi perut dan hati

Yang bersamaan dengan sistem penghadaman.

Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan.



Jadi mereka yang selalu ketinggalan

Atau terlewatkan Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya

Akan menghadapi masalah di perut dan sifat cerianya.